INSPIRATIE VOOR DEZE REISBESTEMMING DOWN UNDER

Australië

travel – roadtrip – adventure

Australië is een van de meest diverse reisbestemmingen. Wellicht kent iedereen de skyline van Sydney, de vele pluizige buideldieren en de imponerende Outback. Deze bestemming is een continent, een eiland en een land in één. Australië is het land van de oeroude cultuur van de Aboriginal bevolking, de oneindige wegen door het binnenland en overweldigende natuur. Australië is ook een land van extremen, maar is een ook een bestemming met moderne en authentieke highlights. Het land van de kangoeroes is fantastisch en heeft echt elke reiziger iets te bieden!

WELKOM IN REISLAND AUSTRALIË!

Australië is dé bestemming voor reizigers die van een gevarieerde reis houden. Naast de bekende wereldsteden Sydney, Melbourne en Perth heeft het een keur aan typische plaatsjes om te ontdekken. Het land van de Aussies ontdekken is goed mogelijk met een georganiseerde rondreis, maar is perfect om gewoon op eigen houtje te bereizen.

 

Outback

 

Wellicht spreekt de combinatie van steden, natuur en rauwe binnenlanden je aan. Misschien is een roadtrip met auto, 4×4 of camper de manier voor jou om het land te ontdekken. Mocht je budget deze manier van reizen niet toelaten, dan is het perfect geregelde openbaar vervoer een goede optie. Hoe je ook reist, je zal snel in contact met de lokale bevolking komen. Alleen om deze reden is Australië al een fantastische reisbestemming!

 

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Canberra

– Oppervlakte: 7.692.024 km²

– Munteenheid: Australische dollar (AUI)

– Netspanning: 230V

– Stopcontact: Type I

 

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel

NRV Verre Rondreizen

SNP Natuurreizen

Tenzing Travel

FOX.nl

 

West-Ausralië Quobba Blow holes
Australië Sydney
Outback Down Under

REISINFORMATIE AUSTRALIË

Wanneer je Australië bezoekt merk je meteen dat het een ideale bestemming voor reizigers is. Het is een uitstekende bestemming om op eigen houtje door te reizen. Misschien is het wel het beste land voor je eerste backpackreis. Wellicht is de grootte van het land soms een minpuntje. Het land kent een zeer goed wegennet, heeft voldoende opties m.b.t. binnenlandse vluchten en heeft uitstekend openbaar vervoer. Voor reizigers die van plan zijn naar het land van de kangoeroes af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Omdat het noordelijke deel van Australië vrij dicht bij de evenaar ligt, kan het in grote delen van het land behoorlijk warm worden. Mocht je meerdere delen van Australië bezoeken in een bepaald jaargetijde, houd er dan rekening mee dat je kleding voor verschillende weertypen en temperaturen nodig hebt. Het grootste deel van het land is vrij droog. Wanneer je de Outback bezoekt, houd dan rekening met extreme weersomstandigheden. Overdag kan het zeer warm worden en ’s nachts enorm afkoelen. In de resterende gebieden is neerslag en temperatuur vergelijkbaar met centraal Europa.

AUSTRALIË & GEZONDHEID

Voor Australië gelden verschillende regels m.b.t. hygiëne dan voor veel andere populaire reislanden. Je hoeft in de steden er niet zozeer op te letten wat en waar je eet en drinkt. Er gelden dezelfde regels dan in Europa. Let wel op met de barbecue en de versheid van eten wat je mee naar de Outback brengt. Een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Australië ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Alle reizigers die Australië willen bezoeken hebben een visum nodig. Wanneer je Australië gaat bezoeken, dan kun je vooraf een visum eVisitor, subklasse 651 aanvragen. Het visum heeft het een geldigheidsduur van 12 maanden en je mag binnen die periode meerdere malen het land betreden. Verblijf per bezoek is maximaal 3 maanden. Wanneer je van plan bent naar Australië af te reizen, dan kun je hier vooraf jouw eVisitor visum Australië aanvragen! Op die manier heb je een stuk minder gedoe. Handig toch!

AFSTANDEN AUSTRALIË

Reizigers die voor het eerst gaan roadtrippen door de Australische Outback, kunnen zich tijdens het plannen enorm verkijken op de grote afstanden. Op de kaart mag de planning er wel haalbaar uitzien, maar in werkelijkheid blijken de afstanden veel groter te zijn. Naast de enorme afstanden in de binnenlanden zorgt de kwaliteit van de wegen in de Outback (onverhard en piste) ook vaak voor veel langere reistijden. Maak voor een goede inschatting van je route gebruik van Google Maps, maar tel er voor de zekerheid wel de helft aan tijd bij op, naast de door de routeplanner aangegeven tijden. Niets zo vervelend, maar ook gevaarlijk, dan je haasten tijdens zo’n geweldige trip!

WILDE DIEREN OUTBACK

De Australische Outback staat bekend om de vele aparte en unieke diersoorten. Lees je voor een reis door de Outback goed in en informeer je goed over het gebied en de wilde dieren die er voorkomen. Australië kent een groot aantal giftige dieren, iets waar je als reiziger zeker rekening mee dient te houden. Bij de meeste informatiecentra van de Australische nationale parken kun je checklijsten krijgen. Op die manier weet je voor welke dieren je extra moet oppassen, hoe je contact met deze dieren het best kunt vermijden en hoe je om moet gaan in geval van een beet door een giftig dier of ongeval tijdens het hiken. Niet onbelangrijk als je in de natuur gaat wandelen of kamperen.

VOORBEREIDING ROADTRIP

Het maken van een roadtrip door de Outback is dé manier om de binnenlanden goed te leren kennen. Voor roadtrippen gelden in Australië dezelfde regels als in andere afgelegen en onherbergzame gebieden op de wereld. Zorg ervoor dat je op reis gaat met een deugdelijk voertuig en dat je een uitgebreide uitrusting hebt. Neem een kijkje bij Outback specialist WA Experts voor goed advies en betrouwbare auto’s en uitrusting. Neem altijd voldoende water en proviand mee op reis en zorg dat je altijd de brandstoftank maximaal vol hebt. Tankstations zijn schaars in de Outback, dus sla daarom nooit een tankstation over! Let er ook op dat je in veel delen van de Outback geen bereik hebt met je telefoon.

Help de slachtoffers van de bosbranden in Australië!

De recente bosbranden in Australië kan niemand ontgaan zijn. De vreselijke beelden van de enorme destructie die de branden veroorzaken zijn al maanden lang wereldnieuws. Duizenden mensen hebben door de branden alles verloren, gigantische bosgebieden zijn in rook op gegaan en miljoenen dieren zijn het slachtoffer geworden van deze enorme ramp. Het officiële bureau voor toerisme in Australië roept reizigers op het land niet te mijden, maar door o.a. lokale ondernemers en organisaties te supporten, ze te helpen deze moeilijke tijd door te komen. Wil je weten hoe je Australië het best kunt bezoeken, of hoe je je reis het best kunt plannen, check dan de site van het Australische bureau voor toerisme. Wil je helpen door te doneren, check dan de lijst met geregistreerde liefdadigheidsinstellingen voor Bushfire-hulp en herstelactiviteiten op de site van het Australische ministerie, of neem een kijkje op de sites van www.wires.org.auwww.koalahospital.org.auwww.redcross.org.auwww.rfs.nsw.gov.auwww.worldanimalprotection.nlwww.wwf.nl.

Meer reisinspiratie voor deze bestemming


© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden