kunstwerk

De vette street art van Mechelen Muurt

Mechelen Muurt is een street art project, dat de binnenstad van het Belgische Mechelen opsiert met prachtige kunst. Het project is een initiatief van kunstenaar Gijs Vanhee, die samen met 10 internationale street artists een gelijk aantal gevels in het Mechelse centrum versierde. Mechelen was al een leuke stad voor een stedentrip, maar is met Mechelen Muurt een nóg diversere bestemming geworden.

Mechelen Muurt in een uur

Veel reizigers en citytrippers zijn bekend met het fenomeen street art. In Mechelen hebben ze een leuke manier om de stad op een andere manier te ontdekken. Naast de vele bezoekers vanwege de bekende historische pracht, heeft de stad sinds enkele jaren ook een grote aantrekkingskracht op liefhebbers van street art. Het in 2015 afgeronde project Mechelen Muurt toont 10 gigantische kunstwerken. Deze kleurrijke muurschilderingen en kunstwerken zijn een fleurige toevoeging aan deze prachtige stad.

Wandelroute langs street art

Vanwege de wandelafstand tussen de kunstwerken, is het parcours met street art makkelijk binnen een uur te belopen. Wandel de route door de stad en ontdek op deze leuke manier ook de andere kant van Mechelen. De kunstwerken zijn zeer verschillend, waardoor er voor ieders smaak iets tussen zit. Misschien ben je fan van psychedelische kleurtjes, of meer een liefhebber van ingetogen street art. Mechelen Muurt spreekt enorm tot de verbeelding en zal iedereen kunnen bekoren.

Foto’s Mechelen Muurt

Onlangs maakten wij een citytrip in deze gezellige stad en liepen wij de street art route. Natuurlijk hebben we de kunstwerken vastgelegd. Daarom delen we graag de mooiste kunstwerken op Mechelen’s muren met jullie.

Map Mechelen Muurt

Imagine

street art

België

Mechelen Muurt

kunstwerken

muurschildering

Hond

Mechelen

kunst

Vlaanderen

Zou je de kunstwerken graag zelf willen bewonderen? Ga naar de website van Visit-Mechelen. Kijk hier voor een plattegrond, waar alle kunstwerken op zijn gemarkeerd. Wil je meer inspiratie voor street art op onze site? Lees dan onze specials over street art in het Australische Perth of Chileense Valparaiso.

Wil je in deze stad overnachten, check dan de beste hotelaanbiedingen voor Mechelen.

Wil je meer reisinspiratie over België? Klik dan hier!

Indien je meer over Mechelen zou willen lezen, klik dan hier!