kanaal

Het historische Belgische Brugge in beeld

Het Belgische Brugge is bij reizigers met zekerheid de populairste stad van onze zuiderburen. De Brugse stadskern ademt historie, is enorm gezellig en bijzonder fotogeniek. Brugge is zeer toeristisch, maar blijkt tijdens een bezoek wel precies datgene te zijn wat je er vooraf van verwacht.

Het fotogenieke Belgische Brugge

Zodra je door de poorten het oude stadscentrum betreedt wordt gelijk duidelijk dat het om een bijzondere stad gaat. De in uitmuntende staat verkerende middeleeuwse gebouwen vallen meteen op. De rijen oude gevels worden regelmatig onderbroken door de typische smalle steegjes en langzame waterstroompjes. De gebouwen in het oude centrum stralen die typische Belgische stijl uit. De stadskern van Brugge staat niet voor niets op de monumentenlijst, want het is werkelijk om in te lijsten. Het Belgische Brugge heeft een compact centrum en is gemakkelijk te voet te verkennen. Van de dorst of honger hoef je in Brugge niet om te komen, want overal waar je kijkt zie je gezellige cafés en restaurants. Brugge blijkt vrij snel de perfecte stad voor een leuke citytrip.

Gezellig Brugge

De afstanden tussen de vele Brugse bezienswaardigheden zijn te verwaarlozen. Binnen een dag kun je de meeste hoogtepunten met gemak te voet bezichtigen. De middeleeuwse klinkerstraatjes kronkelen door het centrum en wijzen je de weg naar al het moois. Brugge is precies zoals je het van een Belgische stad verwacht. Mooie oude gebouwen, veel gezelligheid en een heerlijke gemoedelijke sfeer. Wil je de echte toerist uithangen? Maak dan een tour met een van de toeristenbootje over het water, of beklim de Belfort van Brugge en geniet van het mooie uitzicht. Het Belgische Brugge blijkt elke reiziger te bekoren en is voor citytrippers de perfecte stad!

De foto’s van het Belgische Brugge zijn voor ons een persoonlijke herinnering aan deze verrassende stad. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de plaatjes van deze geweldige stad voor zichzelf spreken.

lei

België

bier

Brugge

kunst

gracht

Belgische Brugge

Kanaal

straatbord

Klooster

gevels

steeg

Klik hier voor meer reisinspiratie voor België!