Graslei

Het fotogenieke Belgische Gent in beeld

Het Belgische Gent is niet alleen de hoofdstad van Oost-Vlaanderen, maar ook een geweldige stad voor een afwisselende stedentrip. Deze prachtige stad ademt historie, is zeer gezellig en is ook nog eens een lust voor het oog. Gent is precies datgene wat je je tijdens een citytrip kunt wensen.

Het mooie Belgische Gent

Bij het betreden van het stadscentrum wordt meteen duidelijk dat het hier niet om een alledaagse stad gaat. De middeleeuwse gebouwen in de smalle steegjes en de statige huizen aan de oever van rivier de Leie, stralen die typische Belgische stijl uit. De stadskern is er een om in te lijsten, want Gent’s centrum schittert vanuit elke ooghoek. Het centrum is vrij compact en gezellig en om elke hoek vind je weer een nieuwe verrassing. Rivier de Leie meandert zich door het centrum en kun je bij diverse bruggetjes oversteken. Ook de Gentse torenrij zal je als bezoeker niet ontgaan, want de drie fameuze torens zijn vanwege hun grote hoogte vanuit bijna elk punt in de stad zichtbaar. Gent doet meteen aan als de perfecte bestemming voor citytrippers.

Gezellig Gent

Het centrum van het Belgische Gent is overzichtelijk en makkelijk beloopbaar. De afstanden tussen de vele bezienswaardigheden zijn niet bijster groot, al kunnen je voeten na een dag slenteren best een beetje beurs voelen. Gent puilt uit van de vele cafés en restaurants, die buiten de toeristen ook door de lokale bevolking ruimschoots bezocht worden. Honger en dorst hoef je hier beslist niet te lijden. Genieten en gezelligheid schrijft men in het Belgische Gent gegarandeerd met alleen hoofdletters! Wil je een mega toeristische tour met een bootje over de Leie, of dompel je je liever onder in het gezellige uitgaansleven van Gent? Gent is voor elke reiziger met zekerheid een schot in de roos!

Wil jij ook graag een leuke citytrip in Gent maken? Kijk hier voor de leukste hotels in Gent!

De foto’s van het Belgische Gent zijn voor ons een persoonlijke herinnering aan deze verrassende stad. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de plaatjes van het gezellige Gent voor zichzelf spreken.

Belgische Gent

Torenrij

Middeleeuwen

Graslei

kasteel

Leie

toerisme

Gent

Kraanlei

fiets

Gent

Graslei

stadhuis

ROA

Winkel

Klik hier voor meer reisinspiratie voor België!