raadhuis

De gezellige studentenstad Leuven in beeld

Studentenstad Leuven is niet de eerste stad waar reizigers aan denken bij een bezoek aan België. Leuven zou elke reiziger moeten aanspreken, want de stad heeft een prachtige centrum, kent veel historische plekken en biedt bezoekers een enorme hoeveelheid gezelligheid. Leuven is gewoon perfect voor een leuke citytrip.

Beelden van studentenstad Leuven

Op het eerste oog lijkt Leuven een gemiddelde Belgische stad, maar na een korte wandeling wordt al snel duidelijk dat deze studentenstad een bijzondere is. Het stadscentrum wordt gekenmerkt door de typische Belgische bouwstijl en vele horecagelegenheden. De statige gebouwen aan de vele pleinen zijn in uitmuntende staat en vormen samen een zeer fotogeniek geheel. De stadskern is een mix van oud en modern, maar de historische architectuur voert bijna overal de boventoon. Leuven’s centrum is niet al te groot en is met een dag gemakkelijk te voet te bezichtigen. Het grote pluspunt van Leuven is de enorm gezellige sfeer. In elke straat en op elke hoek is deze goed voelbaar. Studentenstad Leuven is perfect voor een korte stedenstrip.

Gezellig Leuven

Het centrum van Studentenstad Leuven is zeer overzichtelijk en makkelijk te voet te ontdekken. De stadskern is vrij compact en de meeste highlights kun je in een volle dag bezoeken. Leuven puilt werkelijk uit van de vele cafés en restaurants, die buiten enkele toeristen ook door de lokale bevolking en studenten bezocht worden. Honger en dorst kent men hier niet. In studentenstad Leuven staat genieten en gezelligheid hoog in het vaandel. Naar studentenstad Leuven ga je beslist niet alleen voor cultuur en architectuur. Toch is Leuven een echte must visit voor elke reiziger!

De foto’s van studentenstad Leuven zijn voor ons een persoonlijke herinnering aan deze verrassende stad. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de plaatjes van het gezellige Leuven voor zichzelf spreken.

Begijnhof

studentenstad Leuven

kwak

Leuven

Grote markt

ballon

travel

standbeeld

gevel

toren

Klik hier voor meer reisinspiratie voor België!
Meer citytrip informatie? Klik dan snel hier!