Markt

Brugge: 10 coole dingen in deze historische stad

Brugge is een prachtige stad in West-Vlaanderen die wel eens de titel “Venetië van het Noorden” meekrijgt. Een roepnaam die meer dan verdiend is als je de vele kwaliteiten van deze Vlaamse parel van naderbij bekijkt. Maar waar iedereen wel in meer of mindere mate overtuigd is van het historisch belang en de culturele kwaliteiten van deze romantische stad is cool niet meteen het woord dat je ermee zou associëren. Onterecht wat ons betreft: Brugge is cool. 10 bewijzen hiervoor!

Brugge’s coolste maal 10

1. In Bruges wandeltocht
Een aantal jaar geleden kreeg het toerisme in Brugge nog een extra duwtje na het uitkomen van de film In Bruges met Colin Farrel. De film bracht op weergaloze de pracht van deze stad in beeld en was een rinkelend succes. Geen wonder dan ook dat je vandaag de dag ook een walking tour langs heel wat van de locaties kunt ondernemen. Begin maar al te oefenen op je Iers accent!

kanaal

2. Even met de fiets
Met de wagen in Brugge rondrijden is niet aan te raden: het historisch centrum wordt goed afgeschermd van te veel verkeer. Fietsers geraken echter overal door en stellen je ook in staat om overal in geen tijd te komen. Bovendien kan je nu ook meteen het omringende land verkennen: Zeebrugge is bijvoorbeeld een aanrader.

3. Balls of Glory

Balls of Glory is een geweldige winkel die handgemaakte gehaktballen verkoopt. Vers gemaakt en ter plaatse op te eten of voor mee te nemen. Er zijn tientallen opties die allen heerlijker zijn dan de vorige.

4. Het nachtleven:

de Langestraat In de Langestraat vind je de backpackers terug en daar hoort natuurlijk ook het nachtleven bij. Veel van de bars hier hebben leuke live muziek, stand-up comedy en heel veel bier. Een aanrader!

5. Gaan shoppen

Brugge is een echte shopstad. In de Steenstrand en de Noordzandstraat vind je honderden internationale en lokale winkels. Best je portefeuille in de gaten houden: het geld durft er wel eens uit te vliegen.

Markt

6. Lunchen in De Belegde Boterham

De Belegde Boterham serveert enkel lunch. Die specialiteit zorgt er echter ook voor dat die lunch van een ongelofelijk niveau is in een sfeervolle setting. Voor foodies een echte must.

7. Even tot rust komen

Het Begijnhof in Brugge is een verborgen stukje rust in het centrum van deze toeristische stad. Deze historische gebouwen met een religieuze inslag worden nog steeds bewoond door nonnen maar bieden vooral een ontsnapping van de drukte.

8. Het Frietmuseum

België staat uiteraar bekend om hun frieten. Leg dus even de kunst en architectuur aan de kant en ga voor een veel volkser museum. In het Frietmuseum leer je alles wat je ooit wou weten over frieten in een prachtige setting.

Brugge

9. De wall of beer!

Nog iets waar België om bekend staat: bier. Op de Beerwal kan je heel wat informatie en ontzettend veel verschillende bieren terugvinden. In brouwerij De Halve Maan kan je overigens terecht om voor jezelf het hele proces nog van wat dichterbij te bekijken!

10. Een echt sprookjesdiner

Restaurant Pomperlut is gevestigd in een gebouw dat roots heeft tot 1612. De open haard en het hele interieur stralen die geschiedenis ook uit. En nog meer dan dat: het eten is er heerlijk. Een ideale afsluiter voor iedere trip.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de travelbloggers van Reisfanaten.