Antwerpen

Antwerpen citytrip, gezellige stad aan de Schelde

Wellicht denk je bij een Antwerpen citytrip aan een rauwe havenstad en al dan niet vrijwillig over the top uitgedoste dronkelappen die hun vrijgezellenavond vieren. Toch is de stad ook in trek bij toeristen die bijvoorbeeld van historie, de Belgische flair en mooie architectuur houden. Daarom heeft deze stad aan de Schelde elke toerist wel iets te bieden.

Doen en zien tijdens een Antwerpen citytrip

Ondanks enkele vooroordelen is de stad uitermate geschikt voor een meerdaagse citytrip. De stad van de mythe van reus Druon Antigoon is een beetje een allegaartje. Antwerpen is een mix van prachtige historische bouwwerken, fijne musea, hypermoderne architectuur en typische Belgische gezelligheid. Alles met een ruw randje, zoals het een echte havenstad betaamd. Waarschijnlijk is het juist die mix die het zo populair bij citytrippers maakt. Wij bezochten de stad onlangs en hebben een paar tips voor een afwisselende Antwerpen citytrip op een rijtje gezet.

reizen

Historisch centrum

Tijdens een Antwerpen citytrip ontkom je niet aan de prachtige historische gebouwen en pleinen. Vooral in het oude centrum van de stad is het genieten geblazen voor liefhebbers van die typische Belgische bouwstijlen. Bezoek de prachtige Grote Markt, waar je het mooie stadhuis, de prachtige gildehuizen en het fameuze standbeeld van reuzendoder Brabo aantreft. Neem iets verder een kijkje in de fotogenieke Vlaaikensgang, of bewonder de Sint-Jacobskerk en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Tussen deze mooie stukjes Antwerpen zal je tijdens een wandeling op nog meer moois getrakteerd worden.

Antwerpen citytrip

Waterzijde Schelde

Aan de oever van de Schelde zijn tal van toeristische highlights te vinden. Misschien is het de perfecte plaats voor liefhebbers van musea en historie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Museum van Hedendaagse Kunst, het Fotomuseum Antwerpen, het Museum aan de Stroom en het bekende Red Star Line Museum. Stuk voor stuk een bezoek meer dan waard. Uiteraard is een bezoek aan kasteel Het Steen aan de waterzijde ook een must. Misschien minder voor de hand liggend, maar een kijkje in de Sint-Annatunnel is ook zeer de moeite waard. Vooral de houten roltrappen bij de ingang van de 572 meter lange tunnel zijn prachtig!

Schelde

Groot Begijnhof

Waarschijnlijk is een citytrip in een Belgische stad zonder bezoek aan het plaatselijke Begijnhof niet compleet. De oude woningen van de vrouwen van de kerkgemeenschap werden in 1544 gebouwd. Tot op de dag van vandaag zijn de prachtige panden in de Universiteitswijk bewaard gebleven. Alleen daarom al hoort het tot de grote toeristische trekpleisters van de stad. Het Groot Begijnhof van Antwerpen is met de mooie binnentuin er een om in te lijsten en mag tijdens een Antwerpen citytrip niet aan je lijst van must sees ontbreken. Misschien wel het meest fotogenieke stukje Antwerpen.

kerk

Gezellig uitgaansleven

Wellicht is Antwerpen bij velen alleen bekend om haar geweldige uitgaansleven. Dat dit niet zonder reden is zal men tijdens een bezoek snel merken. Bijna het hele jaar zijn de vele terrasjes in de stad goed gevuld en zijn de kroegen tot in de late uurtjes bevolkt. Bezoek naast de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal het uitzonderlijke Elfde Gebod en drink een Belgisch speciaal biertje tussen de honderden heiligenbeelden. Wil je ’s avonds genieten van echte Belgische gezelligheid en bieren? Waarschijnlijk is Bier Central dan de juiste kroeg voor je. Probeer er ook de heerlijke Bier-Central hamburger met frietjes!

terras

Veel te bieden

Natuurlijk heeft deze stad meer te bieden dan beschreven. Wanneer je meer informatie wil vergaren, neem dan eens een kijkje op de officiële website van het Antwerpse toeristenbureau en check ook de voordelige Antwerp city card. Wij sliepen tijdens onze Antwerpen citytrip in het centraal gelegen, betaalbare Park Inn Hotel.

Vervoer Antwerpen

Bezoeken kun je de stad natuurlijk met de auto, maar Antwerpen is vanuit Nederland goed bereikbaar met de trein. Het station ligt midden in het centrum, waardoor bijna alles op loopafstand is. Mocht je besluiten om met de trein naar deze gezellige stad te gaan, kijk dan hier voor voordelige treintickets naar Antwerpen.

Gezellige stad

Verwacht in Antwerpen niet een typisch Belgisch decor zoals je in steden als Brugge, Gent of Leuven aantreft. De Antwerpse sfeer is typerend voor een grote havenstad. Antwerpen is misschien niet het mooiste meisje van de klas, maar wel een van de gezelligste!

centrum

Kijk hier voor meer Belgische reisinspiratie!