Australie

De wondere wereld van Nambung’s Pinnacles

Dat Australië bol staat van de natuurlijke hoogtepunten is alom bekend. Dat Nambung’s Pinnacles tot de lange erelijst van de Australische pracht behoort staat ook buiten kijf. De vreemd ogende kalksteen-formaties lijken een alles andere dan natuurlijke oorsprong te hebben. Tussen de Pinnacles waan je je haast op een buitenaardse plek.

Verbazing bij Nambung’s Pinnacles

Bij het betreden van het in het westen van Australië gelegen nationaal park wordt duidelijk dat het om een unieke plek gaat. Zodra je de entree passeert sta je oog in oog met een uiterst bizar landschap. In het uitgestrekte woestijnlandschap staan duizenden pilaren onbewogen in het hete zand. Zover het oog reikt staan de zuilen en rotsen in Nambung zonder duidelijke rangschikking verspreid in het droge, gelige landschap, met hier en daar een vreemd ogende woestijnplant.

Magische plek

Tijdens een wandeling tussen de rotsen wordt duidelijk hoe immens het park is. Als bezoeker blijf het ontstaan van deze plek een raadsel. Voor je gevoel mag het een mysterie blijven en laat je je fantasie in deze wondere wereld even helemaal de vrije loop. Ook al zijn de Pinnacles allemaal verschillend, de plek ademt een niet te ontkennen eenheid uit. Dat Nambung voor de oorspronkelijke bewoners van Australië een bijzondere plaats is, is meer dan begrijpelijk.

WA

Pinnacles

Nambung’s fauna

Natuurlijk wordt deze plek niet alleen door toeristen bezocht, want ook de Australische dierenwereld is volop vertegenwoordigd. Tussen de rotsen en planten leven tal van speciale dieren, die in veel gevallen geheel aan de extreme omstandigheden van de woestijn zijn aangepast. Met een beetje geluk kun je dieren als grijze en rode kangoeroes, blauwtongskinken en roze kaketoes aantreffen. Vooral laatstgenoemde is volop aanwezig in Nambung National Park.

fauna

kalksteen

Storende mobielen

Toch heeft het succes van het park ook een keerzijde. Waar wij de voorkeur geven aan het te voet bezoeken van het park, kiezen andere bezoekers voor een rondje met de auto. Het is jammer dat het park zó toegankelijk is gemaakt voor auto’s. Er is een complete route tussen de rotsen aangelegd, wat het mysterie van deze plek behoorlijk teniet doet. Je moet uiteindelijk een flink stuk lopen om de storende mobielen uit de weg te gaan en echt goede auto-vrije foto’s te maken.

Cervantes

Info: Nambung National Park
Wil je een goed overzicht van het park en het met niet teveel andere toeristen delen, ga dan vroeg en probeer de grote groepen voor te zijn. Dit is ook in de Australische zomer aan te raden vanwege de temperaturen die in deze regio hoog kunnen oplopen. Het park is het best te bezoeken vanuit het nabij gelegen kustplaatsje Cervantes, maar ook vanuit het 200 kilometer zuidelijker gelegen Perth zijn dagtours te boeken. Ga voor meer informatie over Nambung’s Pinnacles naar de officiële site van het Australische Department of Parks and Wildlife.