4x4

Video: Road Trip door West-Australië

Afgelopen oktober brachten we zo’n 15 dagen al road trippend door in het verrassende West-Australië. Vanaf Perth reden we langs de prachtige kust naar het noorden, om vervolgens naar de Outback af te buigen. Nationaal park Karijini zou het hoogtepunt zijn, maar de trip zelf was minstens net zo mooi.

West-Australië road trip

Vanuit Perth starten we onze trip richting het noorden. Cervantes zal onze eerste stop worden. Onderweg spotten we al op de eerste dag kangoeroes. De trip begint meteen goed. De Pinnacles in nationaal park Nambung zijn het eerste hoogtepunt van onze reis, maar na dit bezoek volgen nog veel highlights. Denk aan het nationaal park van Kalbarri, de prachtige stranden van Shell Beach en Monkey Mia bij Shark Bay. De afgelegen duinen bij Quobba Station, de indrukwekkende Blow Holes, of het paradijselijke Coral Bay. Stuk voor stuk hoogtepunten die onze weg richting het noorden veraangenamen.

West-Australië

Stoffige wegen

Zodra we bij het roadhouse van Nanutarra de diepte van de Outback induiken worden de vergezichten anders. Hier lijkt het serieuze werk pas echt te beginnen, al is het met goed materiaal nog best relatief. De gehuurde Landcruiser baant zich zonder tegensputteren een weg door de meest stoffige gebieden en overwint elk obstakel met gemak. In Tom Price slaan we extra proviand in en in het prachtige nationaal park Karijini kamperen we enkele dagen in een setting die we met gemak de mooiste tijdens onze reis door West-Australië kunnen noemen.

Great Northern Highway

Na Karijini reizen we terug over de Great Northern Highway. Hier ervaren we de laatste dagen van onze road trip pas echt wat ‘verlaten’ in West-Australië betekent. Vele kilometers zengend heet asfalt laten we onder onze coole 4×4 doorrollen, om alle paar honderd kilometer een korte pauze bij een parkeerplaats of roadhouse te maken. Ook hier ontmoeten we regelmatig de vriendelijke inwoners van West-Australie, waarvan de markante cafébezoekers in Meekatharra, de aardige buren op de campground in Moora en de kleurrijke bewoners van Fremantle ons goed zijn bijgebleven.

Tijdens deze trip hebben we regelmatig onze kleine videocamera laten draaien. Bekijk de video en geniet met ons mee van één van de vetste road trips die wij ooit maakten!