Top 5 bestemmingen in Australië

Australië is voor veel reizigers de eerste echte verre bestemming en is dan ook ideaal om me je eerste reis te maken. Voor mij was Australië in 2008 de zoveelste bestemming op mijn lijst van bestemmingen, maar was het ondanks de jaren ervaring een ware verrassing. Wat mijn favoriete plaatsen van Australië zijn is een veel gestelde vraag, maar niet zo eenvoudig te beantwoorden. Ik heb maar een deel van Australië gezien, maar zal hiervan mijn top 5 opsommen.

1 Sydney

Sydney was mijn eerste kennismaking met het mooie Australië, wat een perfecte plek voor de start bleek te zijn. Wandel door het gebied rond en in de haven, neem een kijkje bij het beroemde Opera House, breng een bezoek aan de vele gezellige en typische buurten in de stad, duik in het bruisende nachtleven van Sydney, of maak een klim op de indrukwekkende Harbour Bridge. Sydney heeft vele hoogtepunten, welke elke reiziger zullen bekoren.

2 Kings Canyon

Kings Canyon maakt deel uit van het Watarrka National Park, wat niet ver van Uluru en Alice Springs in het Northern Territory ligt. Het is een prachtig landschap, met diepe kloven en prachtige rotsformaties, welke een perfect onderkomen bieden aan de vele inheemse planten en dieren. Kings Canyon is waarschijnlijk de meest spectaculaire kloof van Australië en is een absoluut hoogtepunt van mijn reis door dit prachtige land.

3 Great Barrier Reef

Zelfs zeeziekte en onrustig weer kon mijn trip naar het Great Barrier Reef niet verpesten. Ik heb er altijd al van gedroomd om een bezoek te brengen aan het Great Barrier Reef in Australië, maar het overtrof zelfs mijn stoutste verwachtingen. Het water is prachtig helder en het rif is vooral kleurrijk. De vele vissen, koralen en andere zeedieren zijn ontelbaar en de tijd vliegt voorbij tijdens het snorkelen.

4 Melbourne

Melbourne is een zeer aangename stad voor bezoekers en heeft dan ook veel hoogtepunten te bieden. Het stadscentrum van Melbourne is een spectaculaire kombinatie van oude en nieuwe architectuur en is vanuit elke hoek een lust voor het oog. Bezoek de prachtige stadsparken, duik in het bruisende nachtleven, of ontdek het gemoedelijke St’Kilda, met z’n lange stranden en gezellige kermis op de pier.

5 Daintree National Park

Vlakbij Cairns kun je een bezoek brengen aan het Daintree regenwoud, wat deel uitmaakt van het gelijknamige natuurpark. Voorbij de Daintree rivier kun je een bezoek brengen aan Cape Tribulation, wat een gebied met adembenemende uitzichten over de vele rotsen en tropische wouden, welke lijken af te dalen naar de lager gelegen stranden. Daintree National Park heeft de bezoeker veel te bieden en een bezoek hieraan is een haast verplicht nummer tijdens een verblijf in Cairns.

Mijn top 5 is na enkele jaren wat vaster geworden, maar na 4 weken Australië is moeilijk een dergelijk korte lijst samen te stellen. Australië heeft me verrast en ik kan ook de meest ervaren reiziger dit prachtige land aanraden. Vergis je niet in de afstanden, want het is gigantisch, maar zeker deels te doen met openbaar vervoer.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden