Sydney Harbour Bridge Climb

Sydney kent veel iconische gebouwen, waarvan de Harbour Bridge één van de meest bekende is. De Harbour Bridge hoort bij Sydney en is één van de meest gefotografeerde constructies van deze geweldige stad. De brug dient sinds 1932 als hoofdverkeersader tussen het noorden en zuiden van Sydney en is ze ook te voet begaanbaar. Tegenwoordig is met de “Harbour Bridge Climb” Sydney ook vanuit een compleet anders perspectief te bekijken.

Fantastisch uitzicht tijdens de Harbour bridge climb

Vanaf 1998 is het mogelijk om de zuidelijke helft van de brug te bestijgen en sinds 2006 zijn ook de iconische stalen bogen van de brug met de “Harbour Bridge Climb” opengesteld voor bezoekers. De “Harbour Bridge Climb” biedt bezoekers een spectaculair uitzicht op de grote haven, de stad zelf en natuurlijk op het beroemde Opera House van Sydney. De klim lijkt een spannende belevenis, maar voor de echte “thrill seekers” kan het een tegenvaller zijn. De tour is vooral leerzaam en biedt de deelnemers het mooiste uitzicht op deze Australische metropool.

Sydney bridge climb

Samen op het hoogste punt van de Harbour Bridge

Voor de start krijgt elke deelnemer een uitgebreide uitleg met betrekking tot de veiligheid tijdens de tour en een complete uitrusting, inclusief klimtuig. Het eerste deel gaat over de onderhoudsbruggen, die onder het wegdek van de brug zelf lopen. Bij de torens gaat men bovendeks en begint de tocht over de bogen van de brug. De stalen bogen zijn behoorlijk breed, dus blijft het gevoel van een spectaculaire hoogte redelijk beperkt. Boven op de brug aangekomen steekt men dwars over en gaat men via de andere boog weer naar beneden. Tijdens de tour krijg je op een leuke manier een complete uitleg over de bouw van de brug, en komen er tal van “sterke” verhalen en mythes aan bod.

Wij hebben de drieeneenhalf uur durende “Bridge Climb” in de ochtend gemaakt. Jammer genoeg was het tijdens onze tour een regenachtige dag, maar dat deed niets af aan het spectaculaire uitzicht. Ondanks dat het minder spannend was om te doen, is deze tour zeker een aanrader. Enige nadelen zijn de redelijk forse prijs van de “Bridge Climb” en het feit dat je geen eigen foto’s tijdens de tour mag maken.

Ga voor meer informatie naar de Sydney Harbour Bridge Climb website en voor meer informatie over de brug naar de Harbour Bridge Wikipedia site.