Travel

Veelzijdige street art in het Australische Perth

Onze roadtrip door Australië startte en eindigde in de grootste stad van het westen van Down Under. Het Australische Perth wordt vaak in één adem genoemd met Sydney en Melbourne, een stelling die wij niet helemaal kunnen beamen. Het is vooral kleiner en een stuk rustiger dan haar tegenhangers, maar Perth heeft haar bezoekers zeker genoeg te bieden. Bijvoorbeeld vette street art.

Kunst in het Australische Perth

Perth deed de eerste paar dagen een beetje saai aan, maar dat lag deels ook aan het zeer slechte weer. Wie gaat er ook voor de lol de hele dag door de stromende regen en kou lopen..?! Toch konden we Perth een herkansing geven, want op het eind van onze trip was de stad weer enkele dagen onze gastvrouw. Dat het weer bovendien meespeelde was natuurlijk een pluspunt, want de stad oogde opeens een stuk gezelliger.

Het centrum is goed te voet te verkennen, maar ook de gratis cat bussen zijn een handig hulpmiddel om de stad te ontdekken. Tijdens onze stadswandeling viel ons o.a. de vele street art op de gebouwen op. Street art die we in het moderne centrum, maar ook in de buurt van de gezellige William Street is te vinden. Van gigantische afbeeldingen op gebouwen, tot kleine kunstwerkjes in smalle steegjes. Perth heeft een gigantisch aanbod aan street art te bieden. Daarom delen we graag enkele van deze prachtige kunstwerken met jou!

Australische Perth

travel

Aussie

street art

Perth

Graffiti

Australie

Blogger

kunst

Neon

Stad

Travel