Australie

Sfeer proeven in bohemian Fremantle

Op een steenworp afstand van het Australische Perth ligt het uiterst aangename stadje Fremantle. Fremantle lijkt met de vele Victoriaanse huizen op het eerste oog wat oubollig, maar blijkt tijdens een bezoek al snel een ware mengelmoes aan wereldse stijlen en culturen. Fremantle is een waar feest voor haar bezoekers!

Laid back Fremantle

Het is op de kop af 400 jaar geleden dat de Hollanders voet aan wal zetten aan de westkust van Australië. Een indrukwekkend overzicht van de eerste periode staat tentoongesteld in de Shipwreck Galleries, waar zelfs een deel van de originele Batavia te bewonderen is. Fremantle werd al snel een belangrijke haven voor de ontdekkingsreizigers en handelaren uit het verre Europa. Dat de oude havenstad helemaal niet als dusdanig aanvoelt is een pré. De stad voelt bohemian en arty en blijkt enorme aantallen posers aan te trekken. Toch is dit alles als uiterst positief te ervaren, want zelden bezochten we een stadje met zo’n geweldige laid back sfeer.

travel

Batavia

Gezellig centrum

Het centrum van de, net ten zuiden van West-Australië’s hoofdstad Perth gelegen, havenstad is een architectonisch allegaartje. Toch voeren de gebouwen in typische Victoriaanse stijl in deze optische brei de boventoon. De uiterst aangename sfeer in Fremantle heet je als bezoeker meteen welkom. Het centrum bruist enorm en het is meteen duidelijk dat je op zoek naar vertier je queeste zeker zal slagen. De hoofdstraat puilt uit van de gezellige cafés, souvenirshops en eettentjes. Ook aan barista’s geen gebrek aan de centrale verkeersader, welke door de plaatselijke bevolking ook liefkozend “Cappuccino strip” wordt genoemd. Het lijkt hier haast meer op het episch centrum van de terrasjescultuur. Gezelligheid kent hier echt geen grenzen.

Down Under

food

Markt en gevangenis

Op de kop van de hoofdstraat vind je de overdekte markt van Fremantle. De markt herbergt de typische groenten- en fruitstalletjes, maar tevens is er een keur aan kunst en prullaria te vinden. Aan de buitenzijde van het prachtig oude gebouw huizen eetstalletjes die samen gevoelsmatig de hele culinaire wereld vertegenwoordigen. Het is een feest om door de smalle gangetjes, langs de vele stalletjes en eettentjes te struinen. Schuin tegenover de markt ligt de oude gevangenis van Fremantle. Het is de best behouden gevangenis van Australië, waar je als toerist diverse rondleidingen kunt volgen.

Fremantle

prison

Oergezellig en fotogeniek

Natuurlijk heeft Fremantle nog meer leuks te bieden. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de vele steegjes met de meest vette street-art. Breng een bezoek aan het hippe South-Fremantle, waar een keur aan vintage winkels en eettentjes met bohemian flair te vinden zijn. Neem een kijkje in de haven en breng een bezoek aan het standbeeld van de te vroeg overleden originele AC/DC zanger Bon Scott. Heb je meer tijd, ga dan een dagje naar Rottnest Island en maak kennis met de vriendelijke Quokka’s. Wie weet hebben ze zin om een selfie met je te maken. Maar wat het allerbelangrijkst is; bezoek Fremantle open-minded en maak niet te veel plannen. Deze fotogenieke, oergezellige stad wijst je automatisch de weg. Echt waar!

Bar

Australie

Ga voor meer informatie over Fremantle naar de officiële toeristische website van de stad.