Op een steenworp afstand vanaf de kust bij Perth en Fremantle ligt het kleine eiland Rottnest Island. Het haast onbewoonde eiland is ondanks de vele dagjesmensen een oase van rust. Het eiland is bekend vanwege de natuurlijke schoonheid en een zeer speciale bewoner, de quokka.

De quokka’s van Rottnest Island

Begin zeventiende eeuw ontdekten de Hollandse zeevaarders van de VOC voor het eerst het kleine eiland. De zeelieden dachten dat het eiland werd bevolkt door massa’s ratten, waardoor ze het de naam “rattennest” gaven. Jaren laten stelde men vast dat het hier niet om de gevreesde knaagdieren, maar om de vriendelijke buideldieren, de quokka’s ging. De Engelse verbastering van rattennest, Rottnest, is tot op vandaag de naam van dit prachtige eiland gebleven.

Rottnest

Fietsen

Rottnest Island is vrij van gemotoriseerd verkeer en is het best op de fiets te verkennen. De vele paden voeren de bezoekers naar de talloze prachtige plekken op het eiland. Met een lengte van 11 en een breedte van 4,5 kilometer is het een ideale bestemming voor een bezoek van een dag, maar een meerdaags bezoek met accommodatie is ook mogelijk. Het eiland heeft een enorm rustgevende uitwerking op haar bezoekers.

Rottnest Island

Selfies

Hét hoogtepunt voor bezoekers van Rottnest Island is een ontmoeting met de geweldige quokka’s. Deze uiterst rustige buideldieren zien mensen niet als bedreiging en blijven daarom rustig op hun plek zitten als er bezoekers in de buurt zijn. De beestjes zijn vaak zo relaxed, dat het maken van een selfie met een quokka mogelijk is. Let op: voeren van de quokka’s is ten strengste verboden!

Quokka

Informatie

Vanuit Perth en Fremantle kunnen bezoekers dagelijks gebruik maken van de diverse veerdiensten. De oversteek duurt vanuit Fremantle zo’n 30 minuten en vanuit Perth zo’n 90 minuten. Bij het boeken van een ticket kun je meteen een huurfiets reserveren, zodat je bij aankomst direct op pad kunt gaan. Ga voor meer informatie over Rottnest Island naar de website van het eiland.

Wil je overnachten op het eiland, kijk dan voor de leukste hotels van Rottnest Island!

Video Rottnest Island