4WD Flinders Ranges

Ultieme roadtrip van oost naar west Australië

Roadtrippen van oost naar west Australië zal veel reizigers als muziek in de oren klinken. Toch is de enorme afstand een groot struikelblok om het daadwerkelijk te doen. Ondanks de hoeveelheid kilometers en de daarmee benodigde tijd hebben wij deze trip gemaakt.

Oost naar west Australië roadtrip

Natuurlijk is het niet vergelijkbaar een doorsnee tripje, maar de reis is zeker makkelijker te doen dan je zou denken. laat je niet afschrikken door de afstanden en reistijden. De roadtrip van oost naar west Australië zal er een van veel afwisseling zijn en laat je de diversiteit van het land goed zien.

Per 4WD van oost naar west Australië

In ons geval reizen we met een 4WD met daktent, die van alle gemakken voorzien is. De uitvouwbare tent is gepositioneerd op het dak, de keuken schuif je achter uit de laadruimte en de rest van de complete uitrusting is op alle handige plekken in de auto opgeborgen. Als er een manier is om Australië te ontdekken, dan is deze het wel.

Sydney – Blue Mountains – Great Ocean Road

Na de start in het drukke Sydney gaat de route naar de Blue Mountains, om vervolgens richting het zuiden naar de Great Ocean Road te rijden. Campings worden afgewisseld met natuurgebieden en bij koud weer nemen we af en toe een kamer bij een motel. Nadeel van de daktent is dat het bij koud weer nogal af kan koelen ’s nachts in de tent. Voordeel is dat je af en toe kunt genieten van de luxe van een comfortabel bed en een eigen douche.

Great Ocean Road – Mount Gambier – Ikara Flinders Ranges

Na de Great Ocean Road gaat de reis via Mount Gambier en Adelaide verder naar nationaal park Ikara Flinder Ranges. Hier kun je op talloze plekken overnachten en letterlijk midden in de natuur kamperen. Neem hier genoeg tijd, want tijdens een trip van oost naar west Australië is dit met zekerheid een van de grote highlights.

Eyre Peninsula – Port Lincoln – Ceduna

We vervolgen onze route via de prachtige kustlijn van Eyre Peninsula, waar we langs indrukwekkende kliffen en gezellige stadjes reizen. Port Lincoln is misschien de bekendste plaats van Eyre Peninsula, maar vergeet niet de kleine plaatsjes langs de kust te bezoeken. We eindigen de kustweg bij Smoky Bay, Ceduna, om van daaruit de reis richting West-Australië voort te zetten.

Nullarbor Vlakte – Fraser Range

De volgende stap is de Nullarbor Vlakte oversteken. Deze oneindig lijkende leegte spreekt bij veel reizigers tot de verbeelding. Over een afstand van zo’n 1100 kilometer tref je een handvol truckstops aan, wat de roadtrip voor sommige reizigers extra spannend maakt. Bijzonder deel van de Nullarbor is de lange pijlrechte strook asfalt van 146,6 kilometer. De een vindt het saai, de ander kan er niet genoeg van krijgen.

Fraser Range – Lucky Bay – Albany – Perth

Na de Nullarbor gaan we via Fraser Range, waar we op een boerderij kamperen, door naar Cape Le Grand National Park, dat vooral bekend is van Lucky Bay, het strand waar kangoeroes graag vertoeven. Na de oogverblindende stranden van Cape Le Grand rijden we via Esperance naar het stadje Albany, vanwaar we langzaam richting Perth  rijden, om onze roadtrip van oost naar west Australië te beëindigen.

Roadtrip van oost naar west Australië

Al met al is een trip als deze een tijdrovende en kostbare onderneming. Toch is dit voor ons een van de mooiste en meest bijzondere reizen geweest die wij in al die jaren mochten maken. Natuurlijk kun je een trip als deze het best maken met goed materiaal, want de natuurlijke elementen zijn niet altijd vriendelijk voor het gebruikte materiaal. De 4WD Troopy die wij ook voor deze reis van WA Experts huurden was het perfecte vervoermiddel voor deze geweldige roadtrip!

Lees meer over kamperen in de Outback!

Bekijk ook de video van onze vorige roadtrip door de Australische Outback!

Lijkt jou een trip met zo’n stoere 4WD ook iets? Check dan de site van 4WD specialist WA Experts in Australië!

Ben je niet van kamperen, check hier voor opties om te overnachten hotels of b&b’s in Australië