Quobba Station

Overnachten tussen de duinen van Quobba Station

We rijden over verlaten zandwegen, langs steile kliffen en een woest beukende zee. Na een stop langs de indrukkwekkende Quobba Blow Holes rijden we verder over de onverharde weg. Onze reis eindigt vandaag bij Quobba Station, waar we onze nacht beschut tussen de duinen doorbrengen.

De verlaten wereld van Quobba Station

Zo’n 80 kilometer ten noorden van Carnavon Shire ligt Quobba Station, op een landtong die door de Indische Oceaan en het meer van Macleod wordt gevormd. De station is oorspronkelijk een boerderij die periodiek onderkomen en werk aanbiedt aan schapenscheerders. De faciliteiten worden sinds jaren gedeeld met reizigers, die dit gebied hoofdzakelijk vanwege de rust en de ruige zee bezoeken.

Blow Holes

Al vóór aankomst bij de station kom je voorbij aan één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen van het Australische westen. De Quobba Blow Holes zijn onstaan door de beukende golven op de steile kust. Vele miljoenen jaren werkte het water zich door het gesteente, wat resulteerde in het fenomeen waar we tegenwoordig getuige van kunnen zijn. De ruige kustlijn is zeer spectaculair en de woeste zee beukt er in een gestaag ritme op los. Regelmatig loopt de druk van het water zo hoog op, dat de Blow Holes haar bezoekers trakteren op een geweldig schouwspel. Door de waterdruk onstaat een fontein, die elke geiser met gemak naar de kroon steekt.

Australie

sign

Quobba Station

Zo’n 10 kilometer ten noorden van de Blow Holes bereiken we al hobbelend Quobba Station. Dat dit een speciale plek is is ons meteen duidelijk. De ligging is prachtig en de sfeer is onbeschrijflijk. Enkele gebouwtjes in zo’n verlaten ogend gebied weerspiegeld de tijd van de pioniers en laat je al snel met de meest avontuurlijke gedachten spelen. Zo moet het er 100 jaar geleden ook uit hebben gezien. Oké, bijna dan. De zonnecollectoren zijn de moderne toevoegingen aan het beeld, maar voor de rest is het werkelijk een plaatje!

Sheerer

Travel

Kamperen in de duinen

Rondom de gebouwen is een uitgestrekt gebied in en langs de duinen. Waar we onze auto parkeren laat men aan ons over, zo lang we maar niet op de landingsstrip voor vliegtuigjes gaan bivakkeren. We parkeren ergens op een stille plek op paar honderd meter van het washok en toiletten. Na ons te hebben geïnstalleerd nemen we op ons gemak de omgeving in ons op. Na een wandeling zijn we overtuigd van deze plek. Quobba Station is een schot in de roos en één van de meest bijzondere plekken waar we ooit hebben overnacht. Het meest bijzondere was misschien wel het spectaculaire uitzicht over de Indische Oceaan, vanuit onze daktent in de mooie vroege morgen.

Troopy

strand

Overnachten bij Quobba Station en een bezoek aan de Blow Holes waren enkele hoogtepunten tijdens onze roadtrip door het westen van Australië. Om gebruik te maken van de sanitaire gebouwen van de schapenscheerders en het overnachten betaal je een klein bedrag. Alles bij Quobba Station is ecologisch verantwoord. Stroom wordt met zonnepanelen opgewekt en douchen doe je met gerecycled water. Ons bezoek aan Quobba Station was geweldig en zouden we de kans krijgen, dan deden we het meteen weer!