Het natuurschoon van Kalbarri National Park

In het westen van Australië ligt het spectaculaire Kalbarri National Park. De diversiteit aan landschappen dat dit park haar bezoekers te bieden heeft is fenomenaal. Van kleurrijke rotsformaties tot diepe kloven en van mulle zandwegen tot oneindige vergezichten. Kalbarri National Park heeft het allemaal!

Spectaculair Kalbarri National Park

Kalbarri National Park ligt op bijna 500 kilometer ten noorden van West-Australië’s hoofdstad Perth, naast het gelijknamige kustplaatsje. Het park is zo’n 1830 vierkante kilometer groot en is zowel bij natuurliefhebbers als bij outdoorfanaten in trek. Het park is mede beroemd vanwege de enorme verscheidenheid aan wilde bloemen en orchideeën, maar ook de uitdagende wandelpaden en vergezichten trekken jaarlijks veel bezoekers.

Kalbarri National Park

Kalbarri

Kalbarri hikes

Natuurlijk is de rijke flora niet de enige aantrekkingskracht van Kalbarri. Hikers van over de hele wereld weten dit park te vinden, maar ook de Aussies trekken tijdens vakanties massaal naar Kalbarri. Voor liefhebbers van korte en lange hikes is Kalbarri een perfecte bestemming. Vanuit de hoofdingang kun je door het mulle zand naar diverse startpunten rijden. Neem je tijd, want verplaatsen in dit ruige gebied gaat per auto niet heel snel.

hike

rivier

Nature’s Window

Grote eyecatcher van Kalbarri National Park zijn Nature’s Window en de Natural Bridge. Vooral Nature’s Window is geliefd bij bezoekers. De prachtig door moeder natuur geschapen doorkijk van de typische oranje-rode steen is een van de hoogtepunten van het park en mag je dan ook niet missen. Voordeel is dat de locatie niet ver van een parkeerplek is en je er zonder al teveel problemen kunt komen. Nature’s Window ligt overigens op de route van een van de mooiste hikes van het park. Loop de route in de richting met de klok mee en geniet van dit klapstuk aan het einde van de prachtige wandeling.

nature's window

natuur

Kalbarri toerisme

Het park heeft een goede infrastructuur. Bij alle grote parkeerplekken in het park zijn basisvoorzieningen als toiletten en schaduwplekken voor de bezoekers aangelegd. Daarnaast zijn alle hikes duidelijk aangegeven en bij de start van elke route is een uitgebreid informatief bord geplaatst. Alles ziet er top verzorgd uit. Al met al lijkt het park hierdoor wat té toeristisch, maar zodra je wat verder van de start bent voel je je al snel alleen. Het is voor veel toeristen alleen een verzameling uitkijkpunten, maar kan voor jou een perfecte outdoor-bestemming zijn.

flora

Kalbarri

Wil je Kalbarri National Park bezoeken? Doe het dan vanuit het gelijknamige kustplaatsje. Hier kun je enkele campings en kleinschalige hotels vinden. Met een personenauto of camper kun je bij de grotere parkeerplekken in het park komen, maar een 4×4 is voor de meer afgelegen plekken een must. Neem tijdens een bezoek voldoende eten en drinken mee en zorg dat je goed beschermd bent tegen de intense zon. Denk er aan, schaduwplekken zijn in Kalbarri zeldzaam! Ga voor meer informatie naar de officiële website van het Kalbarri National Park.

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Australië!

Title

Title

Title


© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden