Outback

Het brute natuurgeweld van de Quobba Blowholes

Het westen van Australië kent een grote natuurlijke schoonheid en heeft daarmee tal van toeristische highlights te bieden. De Quobba Blowholes zijn misschien wel het meest markante hoogtepunt van het Australische westen en absoluut een bezoek waard.

Het kijkspel van de Quobba Blowholes

Het Australische westen trekt met z’n natuurlijke hoogtepunten veel reizigers vanuit de hele wereld. Je kunt er prachtige nationale parken bezoeken, relaxen aan oogverblindende tropische stranden en kamperen in de desolate outback. Op zo’n 75 kilometer ten noorden van het stadje Carnarvon kun je de Quobba Blowholes vinden, aan de ruige kustlijn van de landstrip tussen Lake Macleod en de Indische Ocean.

Quobba Blowholes

Nat pak

Bij aankomst wordt meteen duidelijk dat het om een bijzondere plek gaat. De ritmisch deinende oceaan beukt met een enorme kracht op de rotsen en spuit het zoute water tot grote hoogte naar boven. Door de eeuwen heen heeft het water zich een weg gebaand door de steile rotsen, waardoor overal gaten en scheuren zichtbaar zijn. De golven die door de scheuren razen bezorgen bezoekers met grote regelmaat een nat pak. Waag je als bezoeker ook niet bij de rand van de kliffen, want het water komt er met regelmaat overheen.

kust

klif

Spektakel

De naamgevers van dit spektakel stelen zo nu en dan de show, maar laten zich vooral met vloed goed zien. Door de eeuwen zijn door het water tunnels ontstaan, die als leidingen voor het zeewater fungeren. Zodra het waterpeil en de timing van de golven perfect is, dan kun je het beroemde spektakel aanschouwen. Het water wordt door de hoge druk tot wel 20 meter omhoog gestuwd, waardoor de spuitgaten niet onderdoen voor de meest bekende thermische geisers. De Quobba Blowholes maken er een geweldig kijkspel van!

geiser

zee

Quobba Station

Iets ten noorden van de blowholes kun je o.a. kamperen bij Quobba Station. In periodes dat er geen seizoenwerkers aanwezig zijn, kun je ook overnachten in een cabin. Neem wel vooraf contact op met de station, want er is verder geen mogelijkheid om te overnachten. Lees hier meer over Quobba Station.

rotsen

Voor ons bezoek aan dit deel van West-Australië hadden we nog nooit van de Quobba Blowholes gehoord. Heb jij er al eens van gehoord?

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Australië!

Bekijk ook de video van onze roadtrip door West-Australië!