De magie van het Australische Hanging Rock

Australië kent veel toeristische hoogtepunten, maar heeft ook genoeg minder bekende plekken die een bezoek waard zijn. Denk maar eens aan rotsformatie Hanging Rock in de Australische staat Victoria. Deze door vulkaanuitbarstingen onstane rotsen zijn een mooie afwisseling naast alle bekende highlights.

Picnic at Hanging Rock

Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar zo’n 70 kilometer ten noorden van het Australische Melbourne ligt deze fotogenieke rotsformatie. Hanging Rock hoort tot het gebied van de Macedon Rangers en deed in 1975 dienst als decor voor de film Picnic at Hanging Rock. Het gebied is ook bekend vanwege de paardenraces op nieuwjaarsdag en nationale feestdag Australia Day.

Hanging Rock

Formatie

De groep rotsen, die bekend zijn onder de namen Mount Diogenes en Dryden’s Rock, liggen in een prachtige heuvelachtige omgeving. De formatie lijkt op een berg gigantische bouwstenen van reuzen, die na het spelen het geheel wat rommelig hebben achtergelaten. Vanuit de hoofdingang loopt het hoofdpad naar de voet van de rotspartij, waar je via diverse routes je weg naar de magistrale vergezichten kunt banen.

Hanging Rock

Labyrint

Kruip onder verticaal liggende rotsen door en beklim de nauwe passages van de hogere delen. Het is een genoegen om door het labyrint van Hanging Rock te slenteren, maar ook voor de sportieve bezoekers biedt het geheel genoeg uitdagingen. Op welke manier je je ook naar de uiterste punten van de rotsformatie begeeft, je wordt altijd met een uitmuntend uitzicht beloond. Alleen dat is elke inspanning meer dan waard!

rotsen

Dieren

Ook voor liefhebbers van de typische Australische dieren is dit gebied een must-visit. Tijdens je bezoek heb je kans op een ontmoeting met diverse beroemde inwoners van Australië. Denk bijvoorbeeld aan kangoeroes, kookaburra’s, koala’s en diverse soorten kaketoes. Natuurlijk moet je er wel wat voor doen, want voor veel dieren heb je een goed getraind oog nodig. Heb je dat niet, dan vertrouw gewoon op een beetje geluk;-)

Macedon

Bezoek Hanging Rock vanuit Melbourne, of neem het mee op je route tijdens een roadtrip door de staat Victoria. Ook al ben je geen liefhebber van paardenraces of fan van de film, een bezoek aan Hanging Rock is echt de moeite. Ga voor meer informatie over het gebied naar de website van Macedon Ranges.

Dieren

bos

panorama

fauna

Macedon

Top


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden