NP

Relaxen in laid back kustplaatsje Kalbarri

Kalbarri is onder de meeste reizigers die Australië bezoeken bekend als nationaal park. Vlakbij het park ligt echter ook een kustplaatsje met dezelfde naam als het nationaal park. Is Kalbarri de moeite van een bezoek waard? Wij bezochten het twee dagen en namen de proef op de som.

Het kustplaatsje Kalbarri onder de loep

Onbekend maakt onbemind lijkt in het geval van Kalbarri onder veel buitenlandse reizigers te gelden. De meesten bezoeken wel het gelijknamige nationaal park, maar stoppen in het stadje hooguit om te tanken of te bevoorraden. Niet dat het zo’n bruisende stad is, maar een aangenaam plaatsje is het absoluut. De plaats is niet groot en alles lijkt aan de hoofdstraat te liggen. De hoofdstraat is een lange weg langs het strand en alle activiteiten lijken zich hier af te spelen.

clif

Tank

Het kustplaatsje Kalbarri

Waarom wij het kustplaatsje Kalbarri bezochten? Ten eerste vanwege het nationaal park. Ten tweede om een meerdaagse tussenstop te maken en op een wat luxere camping de nodige wasjes te draaien en een beetje te relaxen met comfort. Kalbarri heeft een camping in het centrum en een tweede, onze keuze, aan de noordzijde, direct aan de Murchison rivier. Kalbarri is vooral bij watersporters in trek. Wind- en kitesurfen is dé sport, maar ook kajakken behoort tot de favorieten onder de toeristen. Naast het ontdekken van de omgeving en het nationaal park, hebben we twee volle dagen over de boulevard geslenterd, waardoor we bijna alle terrasjes van Kalbarri getest hebben. Het bleken er best een aantal te zijn 🙂

camping

straat

Kalbarri’s omgeving

De omgeving van Kalbarri is de echte hoofdattractie van de regio. De mooie kustlijn aan de zuidzijde is met de auto goed toegankelijk. Er zijn vanuit de hoofdweg tal van plekken waar je met de auto naar één van de spectaculaire uitkijkpunten op de kustrotsen kunt rijden. Vooral in de vroege ochtend zijn deze plekjes zeer in trek om met je zelfgemaakte ontbijtje “to go” van de adembenemende natuur te genieten. Landinwaards is het bekende nationaal park Kalbarri op zo’n half uurtje rijden te vinden. Het park is zeer toegankelijk en heeft op verschillende locaties diverse uitkijkpunten en wandelroutes gekenmerkt. Meest bekend is het park vanwege de Nature’s Window, waardoor je een fantastisch uitzicht op de canyon hebt.

NP

Travel

Het kustplaatsje Kalbarri is niet het meest opwindende plaatsje dat je in Australië kunt bezoeken, maar is een bezoek meer dan waard. Wil je niet camperen, dan heb je altijd nog keus uit diverse hotelletjes en bungalows. Kalbarri is uiterst gemoedelijk en en sfeer kan bijna niet meer relaxed zijn. Tel daar de de eettentjes met fish and chips, burgers en pizza’s bij op, en je hebt alles wat je je bij een gezellig vakantieoord voor kunt stellen.

food

Troopy

Kustplaatsje Kalbarri