Kings Canyon in Watarrka National Park

De spectaculaire in het Northern Territory gelegen Kings Canyon mag tot de absolute hoogtepunten van Australië worden gerekend. Dit deel van het Watarrka National Park is een waar Walhalla voor wandelaars en natuurliefhebbers, maar ook voor fotografen zal deze kleurrijke kloof een lust voor het oog zijn.

De rode wereld van Kings Canyon

[divider type=”white”]

In het Northern Territory vind je, op zo’n 323 kilometer ten zuidwesten van Alice Springs, Watarrka National Park. In Watarrka National Park ligt Kings Canyon, één van de meest spectaculaire natuurwonderen van Australië. Kings Canyon leent zich perfect voor stevige wandelingen, waarvan de 6 kilometer lange “Rim Walk” de meest bekende is. Dat de wandelroute over de daken van de kloof pittig is wordt meteen aan het begin duidelijk. De hike begint met een zeer steile klim, die in de volksmond ook wel “Heartbreak Hill” wordt genoemd. Na de steile klim naar de top word je beloond met een adembenemend uitzicht over de omgeving.

[two_first]
Kings Canyon 02
[/two_first][two_second]
Kings Canyon 05
[/two_second]

Tijdens de hike val je van de ene verbazing in de andere, want de aaneenschakelingen van kleuren en contrasten lijken maar niet op te houden. Na een tijd word je getrakteerd op het verbluffende uitzicht vanaf de bijna 300 meter hoge rotswanden en kun je de afdaling naar de Garden of Eden maken. In deze betoverende groene oase‚ te midden van twee steile rood gekleurde rotswanden, vind je enkele idyllische verkoelende waterpoelen. Na een bezoek aan de oase gaat de route verder over de daken van de canyon. De diverse fel gekleurde grillige rotspartijen geven je bijna het idee dat je op een andere planeet bent. De omgeving van Kings Canyon is sprookjesachtig en weet zelfs de meest verwende reiziger te bekoren. Voor ons was het bezoek aan Kings Canyon één van de hoogtepunten tijdens onze reis in Down Under.

Kings Canyon 04

De 300 meter hoge rotswand van de Canyon

Kings Canyon 06

Op het dak van de Canyon

Kings Canyon 03

De prachtig groene oase in de Canyon

Info:
Er zijn rondom Kings Canyon diverse wandelroutes uitgezet, waarvan de Rim Walk de meest uitdagende versie is. Lichtere routes zijn de 2 kilometer lange Kings Creek Walk en de 2,6 kilometer lange Kathleen Springs Walk. Bezoekers dienen er rekening mee te houden dat de temperatuur gedurende de dag behoorlijk kan oplopen en dat schaduwplekken vrijwel geheel ontbreken. Neem voldoende water mee en zorg voor een goede bescherming tegen de felle zon. De tour is ook georganiseerd te doen, die o.a. te boeken is bij Kings Canyon Resort of reisbureau’s in Alice Springs. Voor meer informatie of noodgevallen kun je contact opnemen met het Ranger station (telefoon: 08-89567488), 22 km ten oosten van de canyon.