outback

Karijini, het mooiste national park van West-Australië

Wonderschone natuur, onmetelijk groot en canyons met ontelbare tinten oranje. Karijini National Park is zonder twijfel de hoofdattractie van het westen van Australië. Trek er enkele dagen op uit met je camper of tent en laat je in vervoering brengen door dit prachtig stukje down under.

Karijini National Park, West-Australië’s grootste surprise

Het kost wat moeite om er te komen, maar eenmaal ter plekke weet je dat het de moeite waard was. Het in de Hamersley Range gelegen park, is de perfecte spot om de outback in al z’n schoonheid te ervaren. Met een oppervlakte van 6270 vierkante kilometer is Karijini het op een na grootste nationale park in West-Australië. Dat dit immense gebied met talloze canyons, diverse rivieren, velerlei wandelroutes en prachtige campsites perfect is voor een meerdaags bezoek, mag duidelijk zijn.

gorge

hiking

Stoffige outback

Honderden kilometers moet je over stoffige wegen door de altijd imponerende outback rijden. De vergezichten zijn geweldig en de reis naar Karijini National Park is fantastisch. Het desolate karakter van de omgeving laat je proeven van het gevoel dat de eerste ontdekkingsreizigers ondervonden. De wegen naar het park lopen via de plaatsen Tom Price, Nullagine en Newman. Wellicht lijkt de route niet de eenvoudigste, maar je moet voor al dat moois natuurlijk wel wat over hebben. Daar staat tegenover dat de reis uniek is en dat je op weg bent naar één van de mooiste natuurgebieden van Australië.

Karijini national park

car

Spectaculaire kloven

Hoewel het gebied van de Hamersley Range op zichzelf al de moeite van een bezoek waard is, komen de meeste bezoekers naar Karijini National Park voor de diverse prachtige kloven. De spectaculaire canyons van het park geven je het gevoel een andere wereld te betreden. Kloven met namen als Hancock, Joffre, Knox, Red en Weano Gorges liggen in het centrale deel van het park. Veel bezoekers gebruiken de verkoelende waterpoelen die je onderin aantreft om te zwemmen. De canyons bieden een perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid, sportieve wandelingen en onspannende recreatie.

WA

hike

Karijini campsites

Natuurlijk is kamperen dé manier om in Karijini te verblijven. Er is voldoende aanbod aan campsites binnen het park. Er is keuze uit luxe kampeerplekken met sanitair, en campspots om geheel zelfvoorzienend te wildkamperen. De twee bekendste campings zijn het luxe Karijini Eco Retreat en de basic Dales Gorge campground. Heb je geen eigen kampeerspullen? Bij het eco resort is het ook mogelijk een luxe tent te huren. Beide campsites zijn perfect om het omliggende gebied te verkennen en bieden prachtige uitzichten. Daarom is Karijini zo’n geweldig park voor een meerdaags bezoek!

camp side

sunset

Karijini tips

  • Wil je in het park kamperen, maar heb je geen uitrusting? Dan kun je een luxe tent huren bij het Karijini Eco Retreat. Hier hebben ze ook gewone campsites voor tenten en campers.

  • Mocht je ook de minder bekende delen van het park bezichtigen, bezoek het dan bij voorkeur met een 4×4. Wij huurden onze auto met daktent bij WA Experts. Een zeer complete 4×4, waardoor je met gemak voor langere tijd door de outback kunt reizen.

  • Zorg tijdens trekkings voor voldoende water. De temperatuur kan overdag behoorlijk oplopen en het betreden van de canyons kan een inspannende onderneming zijn.

  • Trek stevige schoenen aan voor wandelingen in het gebied. Dit geldt, vanwege de steile rotsen bij de in- en uitgangen, ook voor het bezoeken van de kloven.

  • De beste periodes om het park te bezoeken zijn de winter en het voor- en najaar. Tijdens de zomer wordt het in het gebied zeer warm. Let wel op dat in de winter de nachten koud kunnen zijn. Zorg dus voor een extra deken. Ga voor meer informatie naar de Karijini National Park website.

weg

Valei

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Australië!