Aussie

Het West-Australische Fremantle in beeld

Het verrassend leuke West-Australische Fremantle ligt op een steenworp afstand van het grote Perth. Fremantle blijkt op veel punten het leuke kleine zusje van de West-Australische hoofdstad te zijn. Het is een allegaartje van stijlen, barst van de eet- en drinkgelegenheden en heeft een sfeer die elke wereldstad met naam zich zou willen wensen.

Bohemian in het West-Australische Fremantle

Het is natuurlijk lastig uit te leggen met een paar foto’s, maar toch doen we een poging het gevoel van het West-Australische Fremantle in beeld te brengen. De stad lijkt alles te doen wat het grote noordelijk gelegen Perth schijnt te vergeten. Het centrum is er een om in te lijsten en de sfeer die er heerst maakt de beleving compleet. Of je nu wel of niet gecharmeerd bent van al dat hippie-gedoe en hipster-gedrag, Fremantle grijpt je. Het is niet mogelijk het er niet naar je zin te hebben. Gezelligheid wordt hier met alleen maar dikke hoofdletters geschreven!

Bruisend Freo

Al vanaf de eerste minuut voelt het alsof je op bezoek bent bij oude vrienden. Het aan de Swan rivier gelegen Fremantle voelt vertrouwd en veilig. Het centrum is overzichtelijk en bestaat uit een bonte verzameling van Victoriaanse en moderne gebouwen. De gezellige Cappuccino-Strip is met de vele barretjes en restaurantjes Fremantle’s bekendste straat. Bezoek de populaire markthallen of neem een kijkje in de oude gevangenis. Neem een hapje in de haven of maak een selfie met het standbeeld van AC/DC’s,in 1980 overleden, originele zanger Bon Scott. Natuurlijk kun je na al het gefeest ook een dagje naar het grote Perth of het leuke Rottnest Island. O ja, wil je helemaal in je omgeving opgaan? Noem het stadje dan net als haar inwoners doen ‘Freo’ 🙂

De foto’s van het West-Australische Fremantle zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan deze stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van Fremantle voor zichzelf spreken.

Down Under

Fremantle

Australia

West-Australische Fremantle

Down Under

Museum

Brewery

prison

art

rock

bus

Bar

Bierhall