Bij een bezoek aan Australië denkt men al snel aan de bijzondere fauna van dit unieke land. De kangoeroe en de koala zijn zijn wellicht de meest bekende dieren van Australië, maar er komen nog tal van andere uitzonderlijke dieren voor. Een fijne manier om kennis te maken met een aantal typische Australische dieren is een bezoek aan Featherdale Wildlife Park.

Op bezoek bij de bewoners van Featherdale Wildlife Park

Featherdale Wildlife Park opende haar deuren voor publiek voor het eerst in 1972. Het park begon als een conservatorium voor inheemse planten en bomen, maar groeide al snel uit tot een educatief park met diverse inheemse dieren. De eerst opvangen dieren waren vooral jonge dieren die verweesd achterbleven, omdat de ouder door een verkeersongeluk om het leven was gekomen. Verder breidde het park zich in de jaren uit met kweek- en educatieprogramma’s, die er vooral voor diende de Australische jeugd bewust te maken van hun inheemse flora en fauna.

featherdale wildlife park compilatie

Enkele dieren in het park

Tegenwoordig is Featherdale Wildlife Park ook een toeristische attractie geworden en trekt het talloze bezoekers uit binnen- en buitenland. Het goed onderhouden park heeft een open karakter en veel van de dieren zijn zonder tussenkomst van hekken te benaderen. In het park kun je de typische foto met een koala nemen, maar ook het uit de hand voeren van kangoeroes en wallaby’s wordt bezoekers geboden. Wij konden vooral van het voeren van de kangoeroes en wallaby’s geen genoeg krijgen. De dieren mogen trouwens zelf beslissen of ze tot interactie met de bezoekers overgaan, wat voor kritische bezoekers als ons een hele geruststelling is. Buiten de open verblijven is er nog een keur aan andere inheemse dieren te bewonderen. Denk hierbij o.a. aan tal van zoogdieren en reptielen.

featherdale wildlife park postkaart

Enkele dieren in het park

Wat wij vooral fijn aan het park vonden, was dat het park op een verantwoorde manier met de dieren omging en dat de dieren een schone huisvesting hadden. De vele vrijwilligers voorzagen ons vriendelijk van informatie en namen alle tijd onze vragen te beantwoorden. Dat het park educatie en bewustwording hoog in het vaandel heeft, was ons tijdens het bezoek wel duidelijk. Featherdale Wildlife Park is ideaal als dagtrip te doen vanuit Sydney en een fijne afwisseling van de drukke stad.

Vanuit Sydney is het een uur en twintig minuten met de trein, plus een wandeling van een kwartiertje naar het park. Het park is, met uitzondering van Kerstmis, het gehele jaar geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Zie voor entreeprijzen en overige informatie de website van Featherdale Wildlife Park.