Over de Stuart Highway naar Alice Springs

Alice Springs ligt bijna exact in het midden van Australië en ligt halverwege de Stuart Highway. Alice Springs is vooral bekend vanwege de zeer geïsoleerde ligging, maar is op diverse manieren te bereiken voor reizigers.

Over de oneindige Stuart Highway naar Alice Springs

Veel reizigers vliegen naar Alice Springs en een groot deel reist per trein met de Ghan naar het centrale deel van Australië. Een klein deel van de reizigers doet het over de weg, een deel met gekochte of gehuurde personenauto’s en een deel gaat met de bus. Met de bus denk je al snel aan de lijndiensten met de bekende Greyhound bussen, maar het is ook in combinatie met een overnachting en een tourgedeelte te doen.

Enkelen jaren geleden zijn wij in twee dagen van Adelaide naar Alice Springs gereisd met Groovy Grape Tours. Het bedrijf heeft ondermeer als tour de route Alice Springs – Adelaide op het programma staan, die met een overnachting in het ondergrondse Coober Pedy wordt aangeboden. Je reist met een redelijk comfortabele bus en slaapt in een stapelbed, in een nis in een oude opaalmijn. Onderweg met een internationaal gezelschap, bestaande uit backpackers, stop je regelmatig bij een bezienswaardigheid langs de prachtige route. Ontbijt en lunch bereiden en nuttigen de deelnemers aan de trip samen. In Coober Pedy wordt gegeten in een pizzeria, wat in één van de weinige gebouwen boven de grond wordt geserveerd.

De Boomerang trip is ons goed bevallen, maar voor de lange rit kan het in de bus wel eens aan de krappe kant zijn. Omdat alles op veelal “cheapy” backpackers is ingesteld moet je je er ook weer niet teveel van voorstellen. Hiermee doel ik vooral op het eenvoudige eten en de niet luxe accommodatie voor de overnachting. De prijs ligt iets lager dan het kaartje van de lijnbus en is ruim goedkoper dan dezelfde route met de trein, maar biedt bovendien ook een speciale overnachting, enkele leuke tussenstops en veel gezelligheid. Een echte aanrader dus!

Groovy Grape Bus

De Groovy Grape Bus

Groovy Grape lunch

Lunch onderweg

Zoutvlakte Outback

Zoutvlakte in de Outback

Coober Pedy truck

Oude Opaaltruck bij Coober Pedy

Coober Pedy verblijf

Verblijf in Coober Pedy

Coober Pedy hostel

Ingang van het ondergrondse hostel

Ga voor meer informatie over deze tour naar de website van Groovy Grape Tours!