Op zo’n 2 uur ten westen van Sydney vind je Blue Mountains National Park. De Blue Mountains danken hun naam aan de gigantische blauw ogende eucalyptusbossen en zijn vooral bekend vanwege de rotsformatie “The Three Sisters”. De Blue Mountains zijn vanuit Sydney het makkelijkst bereikbaar via het plaatsje Katoomba en behoort tot de populairste dagtourtjes vanuit de Australische metropool.

De drie zussen van de Blue Mountains

Na een kleine twee uur vanuit Sydney onderweg te zijn met diverse vervoersmiddelen komen we aan in Katoomba. Katoomba is een klein en overzichtelijk bergstadje en is de meest gebruikte toegangspoort tot de wandelpaden en uitzichtspunten van dit uitgestrekte natuurgebied. Vanuit het treinstation ga je richting zuiden naar het uitkijkpunt “Echo Point”, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de eucalyptusbossen en de drie bekende rotspunten, die volgens de legende de drie versteende zussen Meehni, Wimlah en Gunnedoo zijn.

Via diverse wandelwegen zijn grote en kleine trails uitgezet. Er zijn enkele doorgangspunten om te voet naar beneden te komen, maar men kan ook gebruik maken van de kabelbaan die naar de prachtige blauwe bossen voert. De “Three Sisters” kunnen bezocht worden via loopbruggen en bieden een spectaculair uitzicht op de bossen en de hoge rotsen bij Katoomba. In het park zijn tal van inheemse diersoorten, meer dan 92 verschillende eucalyptusbomen en een keur aan stroompjes en watervallen te vinden.

Na het inspannende gedeelte is het in Katoomba goed toeven en zijn er voldoende kleine cafés en restaurants te vinden, waar men van een heerlijke lunch kan genieten alvorens men weer terug naar Sydney reist. Natuurlijk zijn de typische souvenirwinkels ook hier goed vertegenwoordigd. Overnachten is in Katoomba makkelijk, al moet men rekening houden met de drukte tijdens feestdagen en weekenden, want de Blue Mountains zijn ook zeer populair bij de inwoners van Sydney.

Blue Mountains Katoomba

Hoofdstraat van Katoomba

Blue Mountains view

Blue Mountains vanuit Echo Point gezien

Blue Mountains Creek

De stroompjes van de Bue Mountains liggen in prachtige settings

Blue Mountains uitzicht

De prachtige vergezichten vanuit Katoomba

Blue Mountains waterval

Één van de prachtige watervallen in de Blue Mountains

De beroemde Three Sisters van Katoomba

Ga voor meer informatie naar de websites Visit Blue Mountains of naar Katoomba-NSW.