Bondi Beach

Bondi Beach, paradijs voor surf dudes en zonaanbidders

Bondi Beach, misschien wel het beroemdste strand van de wereld. Het strand dat misschien nog het meest tot de verbeelding spreekt en niet alleen onder surfers en reizigers bekend is. Ga met ons mee naar het surfparadijs van Bondi.

Surfparadijs Bondi Beach

Het in de gelijknamige buurt van Sydney gelegen stadstrand behoort tot de beroemdste ter wereld. Bondi Beach geldt als de bakermat van de Australische surfcultuur en trekt surfers en strandliefhebbers uit alle delen van de wereld. Met een lengte van nog geen kilometer lijkt het een niet beduidende strook zand, maar de drukte bewijst de aantrekkingskracht van deze zandoever.

strand

Zonaanbidders

Woorden als ‘wicked’ en ‘dude’ liggen de vaste bezoekers voor in de mond en toeristen proberen ongemerkt in deze sub-cultuur op te gaan. Zonaanbidders komen volop aan hun trekken. Het strand ligt vol met over de top gebruinde lichamen en sunblock is volop aanwezig op de veelal lichtgevende neuzen. Verweerde lichamen en door zout en zon aangetaste kapsels passeren hier regelmatig de revue, maar ook wasbordjes en gekochte voorgevels zijn hier aan de orde van de dag. Dermatologen en plastisch chirurgen kunnen in deze wereld van zonnebrand en siliconen niet ver weg zijn.

Bondi

Surf dudes

Zien en gezien worden voert hier de boventoon en het schouwspel gadeslaan vanaf de boulevard is dan ook een waar feest voor de vele toeristen en dagjesmensen. Slurpend aan een verfrissend drankje het dagelijks leven van Sydney’s meest hippe strand aan je voorbij laten trekken. Surf dudes die hun board af- en aanslepen, motorrijders die in korte kleding hun bikes op nonchalante manier parkeren, de vele posers die zich elke dag aan een overdosis vitamine D tegoed doen en skaters die hun beste kunstjes voor jan en alleman opvoeren. Enkele personages die het leven van de terrasjesbezoeker op plezierige wijze veraangenamen.

Beach

Wereld op zich

De boulevard is het bruisende middelpunt van de actie. Enkele strandbars en openbare doucheruimtes zijn centraal gestationeerd tussen het strand en de hoofdweg, en het lifeguard-huisje staat strategisch in het midden. Bondi Beach lijkt een wereld op zich en geeft haar bezoeker een gevoel dat alles mag en niets moet. De gave street art en de relaxte vibe maken het beeld compleet, al zijn de echte helden van Bondi Beach meestal niet op het droge te vinden. Life is a beach!

foodie

Wil jij in deze hippe buurt overnachten, check dan de voordeligste en leukste hotels en guesthouses.

Kijk hier voor meer Australië reisinspiratie.