De schoonheid van het Australische Shark Bay

Het Australische Shark Bay behoort tot de grote hoogtepunten van het Coral Coast gebied. De diversiteit is enorm en voor een bezoek aan het gebied mag je gerust enkele dagen uittrekken. Shark Bay biedt haar bezoekers prachtige stranden, overweldigende natuur en een keur aan fotogenieke panorama’s.

Oogverblindend Shark Bay

Shark Bay is geliefd bij reizigers en natuurliefhebbers en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. De baai was het eerste West-Australische gebied op de World Heritage lijst. Shark Bay kun je het best met eigen vervoer en kampeeruitrusting bezoeken. In het gebied zijn tal van plekken waar je midden in de natuur kunt overnachten. Het gebied is een droom voor elke natuurliefhebber en avontuurlijk ingestelde reiziger. Wij beperken ons even tot het grote schiereiland Nanga.

WA

schiereiland

Prachtige uitzichten

Zodra je Shark Bay Road op het schiereiland Nanga instuurt wordt het duidelijk dat je je in een bijzonder gebied bevindt. De eindeloze vergezichten van laaggroeiende vegetatie wordt na een tijdje afgewisseld met prachtige kustlijnen. Waar de westzijde ruig en woest oogt, is de oostzijde het perfecte plaatje van hagelwitte tropische stranden. De mooiste uitzichten heb je bij het ruig ogende Eagle Bluff en het hagelwitte strand van Shell Beach. Ze zijn zeer verschillend, maar beide oogverblindend mooi.

Shell Beach

Shark Bay

Denham

Halverwege Nanga vind je Denham, de grootste plaats van het schiereiland. In Denham ligt het hoofdkantoor van het Shark Bay World Heritage Discovery & Visitor Centre. Hier kun je tal van informatie over het prachtige natuurgebied opvragen. Denham is ideaal om te tanken en de laatste inkopen te doen, alvorens je het nabijgelegen natuurgebied meerdaags wilt bezoeken. Vergeet niet om na het inkopen een pauze aan de prachtige zee te nemen.

Australie

4WD

Francois Peron NP

Hoofdreden van een bezoek voor veel reizigers is het unieke natuurgebied van Francois Peron National Park. Het nationaal park bevindt zich op de uiterste punt van het schiereiland en is alleen met een deugdelijke 4×4 toegankelijk. Je kunt via verschillende routes het park ontdekken. Op enkele plekken in het park zijn kampeerplekken met basic voorzieningen. Het gebied is veelzijdig en met een beetje geluk kun je er bijzondere reptielen, vogels en schildpadden ontdekken.

NP

wildlife

Monkey Mia

De tweede grote toeristische trekpleister is RAC Monkey Mia Dolphin Resort. Het is een combinatie van een eco camping en bungalowpark en een onderzoekscentrum voor marinelife. Ondanks de geweldige locatie van het kleinschalige park ben je het avontuurlijke idee hier wel geheel kwijt. Bij Monkey Mia ontbreekt het bezoekers aan niets, maar dat mag na een paar dagen wild-kamperen ook wel een keer. Maar het hoogtepunt voor veel bezoekers is toch wel de ochtendsessie met de wilde dolfijnen aan het strand, al vonden wij het nogal een toeristische kermis.

dolfijn

Monkey Mia

Tips Shark Bay

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Australië!


© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden