Australië staat bij veel beginnende reizigers bovenaan de lijst met favoriete bestemmingen, maar het is absoluut ook een geweldige bestemming voor de wat meer ervaren globetrotter. Volgend jaar brengen wij een tweede bezoek aan dit reusachtige bijzondere land, want bijzonder is het zeker. Tijdens ons eerste bezoek hebben we een groot deel van Australië mogen bezoeken, waarvan dit mijn persoonlijke hoogtepunten waren.

5 Australische highlights

1- Sydney

Sydney was mijn eerste kennismaking met Australië, wat meteen een schot in de roos voor mij was. De stad bruist en is druk, maar Sydney is ook relaxed en über cool. De vele beroemde landmarks van de stad, de diverse hippe koffie- en juicetentjes en de geweldige omgeving maken deze stad tot mijn favoriete plaats van Australië. In no time sta je aan het strand, of ben je in de bosrijke bergen. Sydney heeft echt alles!

australie opera house

Het beroemde Opera House van Sydney

2- Kings Canyon

Kings Canyon is net als Uluru en Kata Tjuta een onderdeel van het Watarrka National Park, en ligt op een halve dag rijden van Alice Springs. Het overweldigende landschap van rotsen en kloven rondom Kings Canyon is adembenemend. Kings Canyon huisvest talloze bijzondere planten en dieren, wat het gebied nog meer bijzonder maakt. Kings Canyon is wellicht de meest spectaculaire canyon van Australië en was één van mijn persoonlijke highlights van onze Australië trip.

australie kings canyon

De ruige Kings Canyon

3- Great Barrier Reef

Zelfs zeeziekte en ruw weer kon mijn dagtrip naar het Great Barrier Reef niet verpesten. Het Great Barrier Reef was voor mij altijd al een droom, maar in werkelijkheid overtrof de schoonheid van het rif zelfs mijn torenhoge verwachtingen. Vanaf het moment dat ik mijn hoofd onder water stak vergat ik werkelijk alles om me heen. Het is de meest betoverende kleurenpracht die ik ooit mocht aanschouwen, want de overvloed aan kleurrijke vissen en koralen was ontelbaar.

australie great barrier reef

Onze schuit tijdens de Great Barrier Reef trip

4- Melbourne

Melbourne is een uiterst vriendelijke stad en heeft haar bezoekers tal van highlights te bieden. Melbourne’s stadscentrum is een combinatie van oude en nieuwe architectuur en is prachtig vanuit elke ooghoek. We bezochten de mooi parken en stranden en het lunapark van St’Kilda. Melbourne is gezellig en overal in het centrum en de hippe wijken vind je sfeervolle koffie- en eettentjes. Natuurlijk is de prachtige omgeving van Melbourne er ook debet aan dat de stad niet in mijn persoonlijke top 5 mag ontbreken.

australie flinders station

Het bekende Flinders Street Station van Melbourne

5- Daintree National Park

Noordelijk van Cairns ligt het Daintree forest, wat één van de absolute natuurlijke parels van Australië is. Aan de noordzijde van de gelijknamige Daintree rivier brachten we een bezoek aan Cape Tribulation. Cape Tribulation is een adembenemend bergachtig gebied, overwoekerd met prachtig tropisch regenwoud, dat aan de kust tot aan het strand doorloopt. Daintree National Park heeft haar bezoekers veel speciaals te bieden, waarvan de ontmoeting met de prehistorische kasuaris vogel wel de meest bijzondere was.

australie daintree

Rivier de Daintree bij de prachtige Cape Tribulation

Dat Australië voor mij een bijzonder land is staat buiten kijf. Het land zou elk type reiziger moeten aanspreken, want het is één van de meest veelzijdige landen die ik ooit bezocht. We gaan volgend jaar tenslotte niet zonder reden weer down under! Wat zijn jouw hoogtepunten van Australië?