Outback

4×4 roadtrippen in de Australische Outback

Eindeloze stroken asfalt, kleurrijke bewoners, unieke natuur en adembenemende kustlijnen. Enkele componenten die de hoofdrol speelden tijdens onze roadtrip door de Outback in het westen van Australië. Slapen in een daktent op een stoere 4×4 in de meest uiteenlopende settings was een geweldige ervaring.

Door de Outback met een daktent

Bijna 4500 kilometer asfalt en gravel lieten we in 15 dagen onder de Toyota Landcruiser doorrollen. Soms was het rijden tot een nog niet nader bepaalde bestemming, maar vaak wisten we in de loop van de morgen waar we ons bed ’s avonds zouden parkeren. De keuze om deze trip met een 4×4 te maken bleek vele malen de juiste. Of het nu heet asfalt was, of het meest mulle zand. De Landcruiser bracht ons naar elke plek die we wilden bezoeken. Slapen in de duinen van Quobba Station en ’s nachts wakker worden van het zware weer. Wakker worden op de stoffige campground in het fantastisch mooie nationaal park Karijini. De meest geweldige plekken!

Diversiteit

Ondanks de vele kilometers die we in een relatief korte tijd aflegden was het een uiterst relaxte reis. De diverse vergezichten zorgden non-stop voor afwisseling. Soms waren de reisdagen lang, maar deze werden regelmatig met een extra rustdag afgelost. Overnachten deden op we op de meest uiteenlopende locaties. Buiten de plekken in de natuur hebben we ook enkele campings bezocht. De luxe van hete douches en wasmachines zijn zeer welkom als je alles voortdurend in de beperkte ruimte van een auto moet doen.

Het doel in beeld

Hoe mooi de plekken die we bezochten ook waren, de vele dagen onderweg waren ook om niet te vergeten. De bestemmingen waren stuk voor stuk bijzonder en de één nog mooier dan de andere. Toch is de reis in dit geval het doel geweest en delen we daarom alvast een aantal van onze mooiste herinneringen in beeld.

Quobba

Australie

Travel

4x4

Australie

Shark Bay

Karijini

Reisblog

Wubin

truck

Lees hier onze blog over de voorbereiding van de roadtrip door de Outback. Wil jij ook zo’n vette roadtrip door de Outback maken? Check dan hier de site van de verhuurder van onze 4×4.