Aruba, one happy Island. Nieuwsgierig waarom iedereen happy is op dit eiland, lees dan snel verder en ontdek alles happy facetten van dit prachtig Caribische eiland.

Aruba op z’n best

Antillen

1) Aruba is een topbestemming in het Caribische gebied. Het eiland is net zo groot als Texel. Het aangename klimaat trekt vele bezoekers omdat het eiland veel zonuren telt en er ook de hele dag een wind waait wat voor verkoeling zorgt.

kokosnoot

2) De mensen op het eiland zijn vriendelijk, gastvrij en stralen een rust uit wat ontstressend werkt. Er hangt een relaxte sfeer. Ook de mensen aan het strand bij wie je watersportactiviteiten kan doen leggen je alles geduldig uit en geven je ook nog tips over het eiland, zelfs als je besluit geen watersportactiviteiten te doen.

Smoothies

3) Bij Palm Beach heb je talloze restaurants. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er, van fastfood tot luxe restaurants. Ook heb je hier veel barretjes waar je gezellig iets kan drinken. Overdag ligt iedereen op het strand, zijn sommige restaurants en winkels gesloten en in de avond ontwaakt dit gebied. Je kunt hier stappen tot in de late uurtjes.

4) Aruba kent veel mooie witte stranden die afsteken tegen de azuurblauwe zee. De ene zee is nog blauwer, groener dan de andere. Ik ben echt helemaal verliefd op de Arubaanse stranden. Je kunt op de stranden strandbedjes en parasols huren, maar als je zelf strandstoelen of een strandlaken meeneemt kan je overal gaan liggen. Je wordt dan ook niet raar aangekeken. Mijn top 3 van stranden zijn:

ski

Op nummer 1, Eagle Beach met een lange witte zandstrand en turkooizen zee, ik heb hier uren op mijn strandstoel gezeten en naar de zee gestaard zo mooi en rustgevend vond ik het hier. Eagle Beach ligt vlakbij Palm Beach maar is rustiger en minder toeristisch. Je vindt hier de lowrise hotels, oftewel de lage hotelcomplexen. Het zeewater vond ik hier wel kouder dan bij Palm Beach, maar dat is een klein detail. In de omgeving van Eagle Beach heb je minder restaurants en barretjes.

Hier vind je de beroemde en waarschijnlijk ook de meest gefotografeerde boom, de fofotiboom. Deze boom vind je t.o. het Amsterdam Manor Beach Resort.

Aruba

Palm Beach op nummer 2, commercieel gezien het belangrijkste strand van Aruba. Dit gebied noemen ze ook wel de highrise hotels, omdat hier bekende hotelketens grote complexen hebben neergezet.

Als je niet tussen de massa’s toeristen wil zitten, mooie foto’s wil maken zonder toeristen of waterscooters op de achtergrond of de zee (bijna) voor jezelf wil hebben ga dan lekker vroeg naar het strand. Een oase van rust als iedereen nog hun roes aan het uitslapen is of aan het ontbijten is.

Op Palm Beach worden veel huwelijken voltrokken, ik heb regelmatig tijdens het zwemmen in de zee gekeken naar bruidsparen die elkaar het jawoord gaven. Vermijd Palm Beach als een cruise aanmeert, dan is het namelijk heel erg druk.

Palm Beach

Baby Beach is een goede nummer 3. Een prima strand voor gezinnen met jonge kinderen omdat het water ondiep en relatief warm is. Het water is ook heel helder waardoor je hier goede snorkelmogelijkheden hebt. Het uitzicht vond ik zelf minder mooi, vanaf het strand kijk je naar een centrale wat in de verte staat.

Aruba

5) Wil je winkelen, dan is Oranjestad the place to be. Oranjestad is de hoofdstad van Aruba en kenmerkt zich met kleurrijke koloniale gebouwen. Ook vind je bij het parlementsgebouw de grote ‘I love ARUBA’ letters.

Wil je een gokje wagen, dan kan je hier geld uitgeven in een van de casino’s. En hier vind je marktjes waar souvenirs gekocht kan worden. In Oranjestad moet je betaald parkeren, zorg dus dat je kleingeld hebt.

Oranjestad

Tips:

  • Met Insel Air vlieg je in 20 minuten van Curaçao naar Aruba.
  • Een huurauto is een must. Er is ook openbaar vervoer, de bussen rijden op de hoofdweg bij Palm Beach. Maar met een huurauto verplaats je jezelf sneller en makkelijker op dit happy island.
  • Je kunt in Aruba met dollars betalen, wisselgeld krijg je ook terug in dollars.
  • Bezoek de California Ligthouse, de ligthouse zelf stelt niet veel voor. Maar vanaf hier heb je geweldig uitzicht. De ligthouse staat op het noordelijke punt van Aruba.